1. Inštalacije v eksplozijsko ogroženih okoljih, naprava za izenačitev potenciala
 2. Visokonapetostni postroji, tokovni merilni transformatorji
 3. Transportni sistemi, premog
 4. Suhi energetski transformator, priklop z zbiralkami
 5. Termoenergetski objekti, zaščita pred prenapetosjo
 6. Kotlovnica, kotel
 7. Nizkonapetostni sestav v energetski strojnici
 8. Industrijska transformatorska postaja, nizkonapetostni sestavi s preverjeno zasnovo
 9. Napajanje in krmiljenje tehnoloških procesov
 10. Napajanje in krmiljenje tehnoloških procesov
 11. Procesna industrija, krmiljenje tehnoloških procesov
 12. Strelovodi in ozemljitve
 13. Industrijska transformatorska postaja
 14. Elektroinstalacije kulturno zaščitenih objektov
 15. Klima naprava, industrija
 16. Sistem industrijskih zbiralk, povezava na transformator
 17. Gradnja TEŠ blok 6, zaščita pred prenapetostjo
 18. Električne inštalacije v farmacevtski proizvodnji
 19. Stroj za izdelavo kamene volne, predelava rudnin
 20. Dislocirane vhodno/izhodne enote v eksplozijsko ogroženem prostoru, lastnovarne instalacije
 21. Kontrolna soba tehničnih prostorov
 22. Razsvetljava in kabelske trase
 23. Industrijska transformatorska postaja, nizkonapetostni sestavi s preverjeno zasnovo
 24. Gradnja novega centra kontrole zračnega prometa
 25. Certificirani kabelski prehodi
 26. Zahtevni napajalni sistemi
 27. Industrijska transformatorska postaja
 


V poslovnih prostorih Elsinga odpiramo galerijo – Prva razstava bo fotografska

16.04.2008

V Elsingu Izštekani

Elektrika je za nas vse… Naša strast in naše delo, naša služba in zaslužek, pa tudi večna enigma zaradi svoje skrivnostnosti. A tokrat se ji bomo v Elsingu odpovedali in se izklopili! Pravzaprav se bomo IZŠTEKALI! No, izštekali se bomo le na prvi razstavi, ki jo pripravljamo na Elsingu. Naše poslovne prostore smo namreč opremili tako, da omogočajo galerijske postavitve, ki bodo odslej stalna popestritev našega poslovnega vsakdana.

»Čeprav kultura v našem podjetju ni primarnega pomena, vseeno vsak dan živimo z njo. Sedaj bomo pa še bolj. Naše bele stene smo opremili s priborom za obešanje slik in tako bo na prvi razstavi v naši sejni sobi in jedilnici našlo svoj prostor 18 fotografij. S tem želimo polepšati naše delovno okolje, svojim poslovnim partnerjem in prijateljem omogočiti zanimivo kulturno doživetje, nenazadnje pa tudi podpreti avtorje slik,« je povedal Jure Božič, direktor podjetja Elsing.

Razstava, s katero se bodo prostori poslovne stavbe Elsing prvič, a ne tudi zadnjič, spremenili v svojevrstno galerijo, bo na ogled do konca avgusta, zunanji obiskovalci pa si jo lahko ogledajo vsak delovnik, razen petka, med 15. in 18. uro.VABIMO VAS NA ODPRTJE RAZSTAVE FOTOGRAFIJ ALANA ORLIČA BELŠAKA

I Z Š T E K A N I III,

KI BO V SREDO, 23. APRILA, OB 19. URI V PROSTORIH POSLOVNE STAVBE ELSING.


O Izštekanih

Radijska oddaja Izštekani, ki jo na Valu 202 pripravlja Jure Longyka, ima dolgo, več kot 10-letno tradicijo. Zgled je našla pri MTV-jevi televizijski oddaji Unplugged, kjer so znani rokerski glasbeniki, ki igrajo predvsem električne instrumente, svojo glasbo izvajali na akustičnih, torej »izštekanih« instrumentih. Na MTV-jevih oddajah so celo največji rokerski razbijači pokazali povsem drugačen obraz in oddaja je postala prava uspešnica. Ne samo pri publiki; tudi glasbeniki so se pulili, da bi lahko nastopili v njej!

Slovenska radijska različica prav nič ne zaostaja za veliko mamo, saj je bliskovito hitro pridobila izbran krog poslušalcev in glasbenih sladokuscev. Skozi fotografije Alana Orliča Belšaka prihaja torej ne samo posladek za ušesa, ampak tudi za oči... Zaradi črno-bele tehnike imajo Alanove fotografije še poseben čar, zato ni naključje, da so poleg nekaj razstav zaživele tudi na dveh koledarjih.

O avtorju

Alan Orlič Belšak se je rodil 26.01.1971. Od nekdaj so ga zanimali računalniki in po končani srednji šoli za računalništvo tudi elektrika. (Povezava z Elsingom torej ni naključna.) Toda v borbi med učenostjo elektro faksa in Alanovo zavzetostjo do študija ni zmagal Alan. Je pa bil toliko bolj uspešen pri reji gosi in rac, ki sta jih s partnerko gojila na kočevski kmetiji. Danes živi z družino v Trzinu in se v prostem času intenzivno posveča fotografiji.

Za fotografijo ga je navdušil Arne Hodalič, ko mu je Alan pred 15 leti prišel servisirat računalnik. In tako se je začelo… Danes so Alanovi najbolj priljubljeni motivi portreti, reportažna fotografija, podobe narave, pa tudi »komercialna« fotografija, denimo fotografije hrane ipd. … Poleg Izštekanih je njegov najbolj znani opus še fotografiranje televizijske oddaje NMK. Naša mala klinika iz ozadja je doživela že štiri razstave po vsej Sloveniji.

»Kadar fotografiram sem pozoren na vse; ne samo na kompozicijo, svetlobo, odzive… ampak tudi na to, da se ljudem predstavim, da povem, zakaj sem tam in kakšna je moja naloga,« pravi Alan in dodaja, da je njegova velika želja nekega dne izdati monografijo Izštekanih. Med smehom priznava, da je bilo dosedanje pošiljanje njegovih fotografij na natečaje povsem neuspešno… »Mogoče pa moje fotke niso dovolj umetniške,« ugiba Alan. Vabimo vas, da se o neutemeljenosti te ocene prepričate sami!Za tiste, ki ne veste, kje stoji poslovna hiša Elsinga, podjetja za projektiranje in elektro inženiring: njihov naslov je Jazbečeva 20, Črnuče, ali preprosteje: so ob Zasavski cesti, ki je vzporedna z Brnčičevo in vodi iz Črnuč proti Litiji… Razstava bo na ogled do konca avgusta, vsak delovnik, razen petka, od 15. do 18. ure.


nazaj na novice

Elsing Inženiring d. o. o. | Jazbečeva pot 20 | SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: +386 (0)1 56 10 450 | Faks: +386 (0)1 56 10 460 | elsing@elsing.si
produkcija: Ecetera d.o.o.