Poskrbimo, da steče….že 30 let

Elsing inženiring d.o.o. letos praznuje 30 let. To je obletnica, ki pomeni, da podjetje stoji na trdnih temeljih, da gre za podjetje z ogromno znanja in dragocenimi izkušnjami in da je pred njim lepa prihodnost, kar potrjuje tudi uspešna pomladitev podjetja. Ustanovitelji, zaposleni in vsi poslovni partnerji smo s strokovnostjo, zanesljivostjo, poštenjem in trdim delom pripeljali Elsing do tega lepega jubileja. Ob tej priložnosti se vsem deležnikom zahvaljujemo in obenem želimo, da še naprej skupaj pišemo uspešno zgodbo.

Poskrbimo, da steče….že 30 let logo elsing 30let w

Elsing Inženiring Splošno

Kolektor Sisteh je praznoval 30-letnico uspešnega delovanja

Okrogli jubilej so 30. novembra slovesno obeležili s praznovanjem v ljubljanskem hotelu Four Points by Sheraton Mons, kjer smo skupaj z njimi praznovali in se veselili tudi sodelavci podjetja Elsing Inženiring. Naše partnerstvo sega na sam začetek ustanovitve obeh podjetji in neprekinjeno traja vse do danes. Ob jubileju smo partnerjem s ponosom iskreno čestitali in jim namenili naslednje misli:

»V skoraj 30-letnem sodelovanju smo skupaj ustvarili prepoznaven, lahko rečem kar unikaten model poslovnega sodelovanja, ki je dobro sprejet na slovenskem tržišču. Začeli smo z dejavnostjo tehničnega svetovanja na področju nizkonapetostne opreme, ki smo ga po nekaj letih razširili še na zahtevno področje protieksplozijske zaščite. Zaradi različnosti smo za vsako od omenjenih področij vzpostavili specifičen model sodelovanja.

Verjetno marsikoga zanima, s kakšnim motivom je svetovalno inženirsko podjetje sploh vstopilo v tak poslovni odnos. Glavni motiv je po 30 letih našega bogatega sodelovanja še vedno isti: od vrhunskih nemških proizvajalcev opreme, ki kreirajo svetovni razvoj in trende posameznih področji, želimo pridobivati najbolj aktualno inženirsko znanje in ga uporabljati pri svojih vsakodnevnih projektih. Upamo si reči, da je tudi Kolektor Sisteh v nas našel strokovnega in zanesljivega partnerja, ki se dosledno drži dogovorjenega in delo opravi hitro, profesionalno in brezhibno. Verjamemo, da skupaj ustvarjamo sinergijske učinke in jih na zadovoljstvo Sisteh-ovih in Elsing-ovih naročnikov učinkovito prenašamo v prakso.

Kadar stvari delujejo, pa čeprav so stare že 30 let, jih je po mojem mnenju vredno razvijati in ohranjati tudi v naprej. Tako dolgo poslovno sodelovanje lahko preživi, podobno kot zakonska zveza, samo na temeljih dobrega sodelovanja, medsebojnega spoštovanja in zaupanja, pogosto pa tudi odrekanja.

Zaposlenim v podjetju Kolektor Sisteh v imenu sodelavcev Elsinga čestitam za vse dosežene rezultate in jim želim še veliko uspešnih let. V čast in zadovoljstvo nam je sodelovati z vami.«

Jurij Božič
Direktor Elsing Inženiringa

Elsing Inženiring O podjetju, Splošno

Potrdili smo certifikat vodenja ISO 9001 in pridobili certifikat za odlično bonitetno oceno A+

Elsing še naprej potrjuje svojo zavezanost k odličnosti

 

V podjetju Elsing tudi v poletnih mesecih žanjemo sadove svojega dolgoletnega dela in sledenja dobrim poslovnim praksam. Potrdili smo certifikat vodenja kakovosti po ISO9001 in pridobili  certifikat za bonitetno oceno odličnosti A+.

Junija je neodvisni presojevalec SIQ potrdil, da v našem podjetju še naprej uspešno in dosledno uveljavljamo zahteve standarda ISO 9001. Z integriranim sistemom vodenja, v katerega smo vključili tudi elemente sistema ravnanja z okoljem (ISO 14000), energijo (ISO 50001), zdravjem (ISO 45001 in varovanjem poslovnih skrivnosti (ISO 27001), delujemo dolgoročno, v smeri trajnostnega razvoja.

Za naše naročnike to pomeni, da lahko pričakujejo kakovost na najvišji ravni, nam pa hkrati pomaga še bolje slediti samo najboljšemu.

 

Podobno tudi odlična bonitetna ocena A+, ki nam jo je junija podelila londonska družba CompanyWall, odraža stabilno in zaupanja vredno poslovanje podjetja Elsing, primerljivo na globalni ravni. Certifikat bonitetne odličnosti A+ je še en kamenček v mozaiku naših dosežkov, zaradi katerih nas lahko naši cenjeni partnerji in naročniki prepoznavajo kot zaupanja vredno podjetje. Certifikat A+ je potrditev, da v Elsingu svoje finančne obveznosti poravnavamo redno in v rokih, obenem pa je tudi rezultat lanskega uspešnega poslovnega leta.

 

Elsing Inženiring O podjetju, Splošno

Informator številka 71

Uporaba kompaktnih zaganjalnikov je v izvedbo elektromotornih pogonov prinesla številne prednosti, med katerimi je najpomembnejša velik prihranek prostora, ki je potreben za realizacijo napajanja, zaščite in krmiljenja elektromotornih pogonov. Rešitev se skladno s stanjem tehnike razvija in izpopolnjuje še naprej. Zadnja novost s tega področja so tako imenovane “push-in” priključne sponke, o katerih podrobneje piše Vasja Škerjanec, Elsingov projektant in svetovalec za nizkonapetostne stikalne aparate.

Vili Granda, tehnični svetovalec za Ex področje, v svojem članku predstavlja novo modularno družino  Stahl Ex konektorjev miniCON, ki nadomeščajo staro družino konektorjev miniCliX, primernih za spajanje in ločevanje močnostnih in komunikacijskih povezav. Namenjeni so za vgradnjo v cono 1 ali 21. Imajo ATEX in IECEx certifikat, verzija, izdelana iz nerjavečega jekla, pa tudi UL certifikat. Konektor je 8-polni, pri čemer je en pol PE. Mehanska zaščita je IP66/IP 68. Naznačena napetost je 500V AC in 110 V DC. Naznačeni tok je 16 A AC in 8 A DC. Konektorji so varni,  enostavni za uporabo in primerni za najrazličnejše aplikacije.

Informator si v celoti lahko ogledate tukaj.

Elsing Inženiring Splošno, Informator
Izjemen uspeh Tadeja Straha na Genius Olympiadi v ZDA tadej strah

Izjemen uspeh Tadeja Straha na Genius Olympiadi v ZDA

Dijak 1. letnika Gimnazije Vič Tadej Strah se je s svojo tehnično-razvojno nalogo DIY Gimbal for a Smaller Camera uvrstil v finale tekmovanja Genius international sustainable project olympiad, ki je potekalo od 12. do 16. junija 2017 v ZDA v univerzitetnem mestu Oswego.
Tadej je na tekmovanju v kategoriji Science dosegel izjemen uspeh, srebrno medaljo, in je bil med najvišje ocenjenimi srebrnimi medaljami. Njegova mentorja sta bila profesorja Gimnazije Vič Timotej Maroševič in Alenka Mozer.
Tekmovanja se je udeležil tudi dijak 3. letnika, Domen Pregeljc, ki je dosegel prvo mesto med zlatimi medaljami, oba pa je na tekmovanje spremljala prof. Mozer.
V Elsingu smo veseli, da smo s sponzorskimi sredstvi lahko pomagali pri potovanju na olimpijado sinu našega sodelavca Eda Straha. Tadeju iskreno čestitamo za odličen mednarodni uspeh in mu želimo še veliko novih dosežkov.

Izjemen uspeh Tadeja Straha na Genius Olympiadi v ZDA tadej strah 1
Elsing Inženiring Splošno
Vrhunski uspeh Maja Kastelica s fotografijo maj kastelic

Vrhunski uspeh Maja Kastelica s fotografijo

Na sedežu društva National Geographic Society v Washingtonu so konec januarja 2017 razglasili zmagovalce mednarodnega fotografskega natečaja, na katerem sodelujejo mladi bralci revije National Geographic Kids ter njenih devetih mednarodnih licenčnih izdaj po vsem svetu. Med več kot 46.000 sodelujočimi fotografijami je prvo mesto v kategoriji Neverjetne živali osvojil trinajstletni Maj Kastelic iz Ljubljane s posnetkom Tik pred zdajci …

Na slovenskem natečaju so sodelovali bralci revije National Geographic Junior, stari med 6 in 14 let. Nagrajence je že 12. leto zapored izbrala žirija, ki so jo sestavljali Arne Hodalič (fotograf in urednik fotografije pri revijah NG Junior in NG Slovenija), Barbara Čeferin (fotografinja in direktorica Galerije Fotografija) ter Irena Cerar (odgovorna urednica revije National Geographic Junior). Fotografijo Maja Kastelica z naslovom Tik pred zdajci …, na kateri se jemenski kameleon pripravlja, da bo pohrustal rjavkastega strička, je razglasila za absolutno zmagovalko natečaja.

Fotografije zmagovalcev posameznih kategorij (Neverjetne živali, Drzni si raziskovati!, Neverjetnice in Divje počitnice) so bile nato poslane v Washington, na sedež društva National Geographic Society, kjer so se uvrstile v končni izbor.
Sodelavci Elsinga iskreno čestitamo Maju Kastelicu, sinu našega sodelavca Mateja Kastelica, za dosežen odlični mednarodni uspeh in mu želimo še veliko novih dosežkov.

Zmagovalne in druge fotografije z mednarodnega natečaja si lahko ogledate na www.natgeokids.com/photo-contest

Elsing Inženiring Splošno

Javni razpis za sofinanciranje operacij za povečanje učinkovitosti rabe električne energije v gospodarstvu za obdobje 2011 do 2013 – UREE1

Ministrstvo za gospodarstvo je v uradnem listu št. 102/2010 objavilo javni razpis za sofinanciranje operacij za povečanje učinkovitosti rabe električne energije v gospodarstvu za obdobje 2011 do 2013 – UREE1. Finančne spodbude so namenjene investitorjem v gospodarstvu za naložbe v vgradnjo novih učinkovitih električnih naprav in regulatorjev ter krmilno regulacijske opreme, in sicer: elektromotorjev standardnega EU razreda IE3, frekvenčnih pretvornikov na obstoječih elektromotornih napravah, črpalk, ventilatorjev kompresorjev s pogoni standardnega EU razreda IE3 s spremenljivo hitrostjo, ter novih svetilnih naprav za energetsko učinkovito notranjo in zunanjo razsvetljavo. Višina sofinanciranja znaša 30 – 50 odstotkov upravičenih stroškov investicije.

Elsing Inženiring, s svojimi bogatimi izkušnjami na tem področju lahko ponudi celovito rešitev, ki vključuje potreben energetski pregled z oceno upravičenosti investicije, izbiro optimalne rešitve, izdelavo projektne dokumentacije ter fizično izvedbo projekta. Pomagamo tudi pri pripravi zahtevne razpisne dokumentacije za pridobitev nepovratnih sredstev.

več »

Elsing Inženiring Splošno