Projekti trajnostne energije (energetske učinkovitosti)

Projekti trajnostne energije (energetske učinkovitosti) logo laibach

Ozaveščanje o pomenu trajnostne energije raste. K temu pripomorejo zakonodaja, različne subvencije in pa spoznanje, da so viri energije omejeni. Soproizvodnja toplote in električne energije – SPTE je zelo pomemben element trajnostne energije.
V zadnjem obdobju smo sodelovali pri izgradnji več zanimivih projektov v različnih industrijah, v katerih je bila uporabljena najnaprednejša tehnologija Mikroturbin Capstone. Tehnologija Mikroturbin sodi med ultra nizko emisijske stroje z notranjim izgorevanjem in tako prispeva k najmanjšemu možnemu ogljičnemu odtisu. Po emisijskih merilih ustreza tudi novim (prihodnjim) merilom, ki bodo omejevali vsebnost Formaldehida na 1 mg/m3. Tudi elektro del teh naprav je zelo sofisticiran, saj vsebuje vse potrebne sisteme za sinhronizacijo in zaščito elektro distribucijskih omrežij in omogoča avtomatski direktni priklop na nizkonapetostno omrežje. Sistem se lahko krmili lokalno, prek operacijskega panela, ali daljinsko, prek vmesnika RS 232 oziroma vgrajenega modema.
Elsing je pri projektih opravil kompleten elektro inženiring, ki je vključeval izdelavo projektne dokumentacije, izvedbo potrebnih elektro inštalacij za priključitev in zagon sistema. Konkretnejše podatke si lahko ogledate v seznamu naših referenc.

Več o opisanih mikro turbinah si lahko ogledate tukaj.

Elsing Inženiring Projekti