Informator številka 56 informator 56 b

Informator številka 56

Poleg pestre in zanimive strokovne vsebine je v tokratni številki Informatorja obeležen tudi jubilej Elsing Inženiringa, ki letos praznuje 20 let delovanja. Uspešno in zanesljivo pot podjetja je na kratko opisal direktor Jurij Božič.

Matej Kastelic, samostojni projektant, je nadaljeval s predstavitvijo družine novih Eatonovih zračno-modularnih odklopnikov IZMC40. V tokratni številki je predstavil komunikacijske ter nekatere druge napredne funkcije odklopnikov.
Ivan Marinko, projektant, je podrobneje predstavil naprave za avtomatski preklop med dvema različnima viroma napajanja. Naprave lahko krmilijo različne stikalne komponente (NZM, IZM, DIL), za enostavno parametriranje naprav pa je na voljo prijazna programska oprema NZM-XATS-CSOFT.
V rubriki “Naš nasvet” je Janez Kokalj, tehnični direktor, opisal problematiko izbire ustrezne stikalne opreme za tokokroge razsvetljave. V praksi je ta tema pogosto zanemarjena, stikalna oprema pa posledično izbrana napačno.
Brezžične komunikacije so realnost tudi v eksplozijsko ogroženih okoljih. Stanje in trende razvoja je predstavil Vili Granda, tehnični svetovalec za Ex področje.

Celoten Informator si lahko ogledate tukaj.

Elsing Inženiring Informator