Informator številka 54 informator 54 b

Informator številka 54

Tudi tokratna številka Informatorja prinaša zanimivo strokovno branje. K temu so veliko prispevali tudi sodelavci Elsing Inženiringa. Tako je Jurij Božič, direktor Elsing Inženiringa, predstavil manj znano problematiko pasivne zaščite stikalnih blokov pred električnim oblokom. Kljub temu, da vodilo IEC/TR 61641, dopolnjeno leta 2008, izvira še iz leta 1996, v praksi ni zelo pogosto uporabljeno.

Brane Bevc, direktor inženiringa, je opozoril na morebitne posledice v praksi pogosto uporabljenih stikal neustrezne moči, zato je predstavil pravilne načine za priključevanje kompaktnih stikal NZM.
Matej Kastelic, samostojni projektant, je v “novostih” predstavil nov zračni modularni odklopnik IZMX40, ki bo razširil ponudbo EATONA in bo pokrival tokovno območje od 800 A do 4000 A.
Vili Granda, tehnični svetovalec za Ex področje, je v “našem nasvetu” predstavil uporabo lastno varnih prikazovalnikov za tokovne zanke in procesna vodila (Fieldbus Foundation, Profibus) BEKA, ki so kljub prodoru računalnikov in operacijskih panelov, še vedno pogosto uporabljeni elementi lokalne signalizacije v eksplozijsko ogroženih okoljih.

Celoten Informator si lahko ogledate tukaj.

Elsing Inženiring Informator