Informator številka 53 informator 53 b

Informator številka 53

53. številka Informatorja obeležuje dvajset let uspešnega dela podjetja Kolektor Synatec. Sodelavci podjetja Elsing Inženiring, ki smo njihovi partnerji že od samega začetka, jim ob tem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspešnih let.

K raznoliki in zanimivi vsebini tokratnega Informatorja so veliko prispevali tudi sodelavci Elsing Inženiringa. Jurij Božič, direktor Elsing Inženiringa, je predstavil ločilna stikala SOL in varnostna ločilna stikala SOL 30-SAFETY, s sprožnikom za daljinski izklop, ki so namenjena izklopu enosmernih tokokrogov med foto napetostnimi paneli in pretvorniki. S tem zapisom se je Informator s konkretnimi rešitvami pridružil v zadnjem času pri nas vse bolj aktualni problematiki požarne varnosti foto napetostnih elektrarn.

VIli Granda, tehnični svetovalec za Ex področje, je v “našem nasvetu” predstavil uporabo prenosnih računalnikov v eksplozijsko ogroženih okoljih, ki je na angleškem trgu že zelo razširjena.

David Rupnik, samostojni projektant, je v “naši rešitvi” opisal izvedbo dveh “naprednih” stikalnih blokov, kjer so kompaktni odklopniki NZM nadzorovani s pomočjo komunikacijskih modulov in vmesnikov SmartWire-DT/Profibus.

Celoten Informator si lahko ogledate tukaj.

Elsing Inženiring Informator