Informator številka 52 informator 52 b

Informator številka 52

V 52. številki Informatorja, ki ga izdajamo skupaj s podjetjem Kolektor Synatec, je veliko zanimivih prispevkov, ki so jih prispevali sodelavci Elsing Inženiringa. Brane Bevc, direktor Inženiringa, predstavlja novo verzijo programa NZM-XPC-Soft 2.03 za komunikacijo in prenos informacij med odklopnikom NZM z osebnim računalnikom. Program prinaša nove uporabne funkcionalnosti, brezplačno ga je mogoče dobiti na spletnem naslovu: http://www.kolektor.com/katalogi-in-uporabne-vsebine.

Dane Halič, projektant Elsing Inženiringa in Jurij Božič, direktor Elsing Inženiringa, predstavljata družino verificiranih stikalnih blokov xEnergy, ki so narejeni skladno z zahtevami standarda SIST EN 61439-1 in2.

Tehnična zakonodaja na področju protieksplozijske zaščite se spreminja zelo hitro. Glavne spremembe, ki jih je uvedel uradni list RS 01/2011, je predstavil VIli Granda, tehnični svetovalec za Ex področje. Zadnje spremembe so namenjene uporabnikom Ex opreme in uvajajo nove standarde za določanje eksplozivnih con, načrtovanje, izbiro in namestitev električnih instalacij, pregledovanje in vzdrževanje električnih instalacij ter popravilo in remont opreme.

V “našem nasvetu” Bojan Caf, projektni inženir, pojasnjuje, kako pravilno reševati problematiko elektromagnetne združljivosti (EMC) pri uporabi frekvenčnih pretvornikov v času načrtovanja in izvedbe projekta, saj je zanemarjanje tega problema v praksi lahko boleče in drago.

Celoten Informator si lahko ogledate tukaj.

Elsing Inženiring Informator