Termo ni le proizvajalec mineralne izolacijske volne in kitov, ampak tudi izvoznik tehnologije za proizvodnjo kamene volne, v zadnjih letih posebej v Rusko Federacijo. S prvimi projekti v Rusiji je začel leta 2002, skupaj pa jih je do leta 2006 dobil šest (Uljanovsk, Belgorod, Rjazanj – dve liniji, Nižnjaja Tura, Ust Kamenogorsk v Kazahstanu).

Za tovarno v mestu Rjazan smo konec leta 2006 začeli pripravljati že drugo tehnološko linijo, ki proizvede 12 ton izdelkov iz kamene volne v uri in je tako kot ostale linije izdelana v Sloveniji. Izdelovalec linije je podjetje Eurovek d.o.o. iz Ljubljane v sodelovanju s Termo d.d. iz Škofje Loke.
Vodenje elektrotehničnih del pa je v rokah skupine za elektro področje Termo d.d., za katero smo izdelali elektronačrte za posamezne sklope linije.
Proizvodnja kamene volne poteka tako, da se surovine skupaj s koksom transportirajo v peč (kupolka), v kateri se raztalijo. Talina teče na centrifugo, kjer se razprši v tanka vlakna, ki se jih obda s plastjo veziva. Ta vlakna se nato nalagajo v plast, ki se jo s segrevanjem, stiskanjem in nato hlajenjem formira v trak. Trak se nato razreže v plošče izbranih dimenzij.
Seveda postopek ni tako enostaven, vanj je vključen celo računalniški vid (FDS Research iz Trzina), ki skrbi za optimalno delovanje centrifuge pri izdelavi vlaken.
Še nekaj podatkov o obsegu elektro dela: inštalirana tehnološka moč porabnikov na liniji znaša 3600kW. Za vsak tehnološki sklop linije skrbi svoj krmilnik (Siemens: Simatic S7-300), krmilniki so povezani (Ethernet) na skupno SCADO. Skupna širina stikalnih blokov, ki se nahajajo v več stikališčih vzdolž linije, znaša 53m. Najmočnejši motorji imajo moč 250kW. Frekvenčni pretvorniki so krmiljeni preko Profibus-DP procesnega vodila.